Laboratori analògic i digital


Laboratori analògic

1. El revelat fotogràfic

És el procés fotogràfic és el procés que es duu a terme per tal que la imatge continguda al rodet de l'interior de la càmera es transformi en negatiu.

Un negatiu és una pel.lícula fotogràfica que s'utilitza en la càmera fotogràfica convencional per realitzar el positivat en paper o en diapositiva. Les parts del negatiu en què ha incidit la llum es veuran amb un color fosc mentre que en les parts on ha incidit, quedaran transparents.
Resultado de imagen de negativo fotográfico 



Aquest procés consta de sis operacions: extracció del rodet, revelat, bany d'atur, fixat, rentat amb aigua i assecat.

Extracció del rodet: Primer de tot cal obrir el rodet fotogràfic per tal d'extreure la pel.lícula enrotllada de l'interior i introduir-la en les ranures de l'espiral que hi ha a la cubeta de revelat.

Bany d'atur: Un cop realitzat aquest pas, es buida el líquid revelador per a poder-hi introduir el d'aturada, el qual interromp l'acció del revelador i d'aquesta manera evitar que el fixador es contamini amb residus a més d'impedir que la imatge es continui revelant i enfosquint.

Fixat: Seguidament introduim dins del tanc la solució de fixació, aquest serveix per eliminar les partícules sensibles a la llum del negatiu  que no han estat estimulades pel revelador i que es tornarien transparents. D'aquesta manera el paper perd la sensibilitat que té i la imatge es fa estable. En cas contrari, el paper continuaria sensible i al rebre llum s'enfosquiria.

Rentat: Ara s'han d'eliminar tots els elements químics i per a fer-ho cal introduir els negatius a una temperatura d'uns 20 graus amb aigua, que s'ha d'anar canviant amb regularitat. Un cop fet això s'afegeixen unes gotes d'humectador per tal de facilitar aquest procés.

Assecat: Per acabar, traurem els negatius del tanc i els penjarem per a que així se sequin a l'aire lliure. Un cop la pel.lícula es trobi seca la tallarem en tires de sis fotogrames i s'arxivarà de forma plana.


Imagen relacionada

https://www.wikihow.com/images/c/cf/Develop-Film-With-Coffee-and-Washing-Soda-Step-21.jpg



Laboratori digital

Consisteix a transformar la informació que conté la imatge RAW. Existeixen diferents maneres de fer-ho:


Impresora: S'utilitza quan es busca la millor qualitat, velocitat i un preu econòmic per a cada copia. El seu funcionament consisteix a atraure la tinta a un tambor d'impressió sensible a la llum, utilitzar l'electricitat estàtica, que es troba carregada per l'acció de l'elementa imprimir que forma el làser al tambor, de tal manera que el tòner transmet el tambor al paper degut a la calor i la pressió.


 Injecció de tintaConsisteix en l'emissió d'unes petites quantitats de tinta a través d'uns injectors que produeixen els píxels. Per tal de crear aquestes gotes es poden fer servir dos mètodes:
  • Mètode tèrmic: Un impuls elèctric produeix un augment de temperatura que fa bullir la petita quantitat de tinta que es troba dins la càmera. D'aquesta manera forma la bombolla de vapor que força la seva sortida pels injectors que, al sortir a l'exterior, el vapor es condensa formant la minúscula bombolla de tinta. Aquests es troben als cartutxos de tinta.
  • Mètode piezoelèctric: Al rebre aquest element piezoelèctric, es canvia de forma augmentant bruscament la pressió a l'interior provocant així la injecció d'una partícula de tinta. 

Tinta sòlida: En aquest cas, s'utilitza un sistema de transferència termal mitjançant l'ús de barres sòlides simirals a la cera de color. D'aquesta manera la tinta es derreteix. 

 Impacte: Amb el cop de les agulles ubicades al capçal per transferir la tinta al paper i el seu ús es redueix a la creació del que es desitgi revelar. Hi ha dos tipus; les de margarita, on els caràcters se situen a una espècie de revòlver, i les de bola, on se situen a una esfera.

 Matriu de punt: Es tracta d'impresores d'impacte que utilitzen una matriu de petits alfilers per crear punts precissos.







Comentaris

Entrades populars