Webquest sobre el món del còmic









Stan Lee

Stan lee és un escritor de còmics nord-americà principalment conegut per haver creat personatges icònics del món del còmic com Spider-Man, Hulk, Iron Man, Els 4 Fantàstics, Thor, Els Venjadors, Daredevil, Doctor Strange, X-Men i Bruja Escarlata, d'entre d'altres.
El seu treball va ser imprescindible per expandir Marvel Comics, que la va portar d'unapetita casa publicitària a una gran corporació multimèdia.







Yellow Kid

The Yellow Kid va ser un còmic creat el 1895 per Richard Felton Outcault que va aparèixer per primera vegada al diari New York World. La novetat d'aquest còmic va ser que va incorporar per primera vegada la paraula escrita mitjançant globus a la seqüència d'imatges. Explica la història d'un noi vestit de groc que representa la forma de vida i els baixos fons de les classes socials més pobres de l'època.








Buck Rogers


Buck Rogers és un personatge de ciència ficció, creat per Philip Francis Nowlan. 
Buck Rogers és un pilot del segle XX que quedarà congelat en l’espai i retornarà a la Terra en el segle XXV. Les populars aventures de Buck Rogers servirien com a font d’inspiració del personatge de Flash Gordon, creat per Alex Raymond al 1934. 
Resultado de imagen de Buck Rogers




Will Eisner


Will Eisner, és el nom artístic de William Erwin, que va ser un influent dibuixant i guionista de còmics estatunidenc, creador del famós personatge The Spirit i primer autor de còmic a utilitzar el format novel.la gràfica. 


Resultado de imagen de will eisner the spirit



Marvel

Marvel Comics és una de les dues editorials més importants de còmics nord-americans. Va ser fundada al 1939 com a editorial de còmics de superherois, i passada la Segona Guerra Mundial va centrar-se més en una línia de monstres i ciència-ficció fet que va provocar que entrés en una davallada de vendes que la va portar gairebé a la desaparició.
Però als anys 60, el guionista i creador Stan Lee va revolucionar-la amb la creació dels Quatre Fantàstics, Spiderman, Dredevil, L'increÏble Hulk, X-men entre d'altres, fent que passés per davant de l'eterna competidora DC Comics.

Resultado de imagen de marvel



Dick Tracy

Dick Tracy és una tira de còmic protagonitzada pel detectiu Dick Tracy. Va ser creat per Chester Gould, i es va començar a publicar el 4 d’octubre de 1931, al diari Detroit Mirror. Gould dibuixava el personatge i escrivia els guions fins a l’any 1977.

Resultado de imagen de Dick Tracy
Resultado de imagen de Dick Tracy


Black Hole


Black Hole és una sèrie limitada de còmics de dotze números, escrita i il·lustrada per Charles Burns. La història tracta de les conseqüències d'una malaltia de transmissió sexual que causa mutacions grotesques en adolescents. Burns ha dit que les mutacions es poden llegir com una metàfora de l'adolescència, el despertar sexual i la transició cap a l'edat adulta.

Resultado de imagen de black hole comic






Alan Moore

Alan Oswald Moore és un escriptor anglès conegut principalment pel seu treball com a escriptor de còmics. Freqüentment descrit com el millor escriptor de novel·la gràfica de la història, també ha estat descrit com "un dels escriptors britànics més importants dels últims cinquanta anys". Als inicis de la seva carrera utilitzà pseudònims com ara Curt Vile, Jill de Ray i Translucia Baboon.
Resultado de imagen de Alan Moore



Blankets

Blankets és una gruixuda novel·la gràfica de gairebé 600 pàgines, realitzada per Craig Thompson i publicada originalment als EUA a l'estiu de 2003 per Top Shelf.Blankets narra la història de la infància i adolescència de Craig Thompson, crescut en una petita comunitat rural de Wisconsin, Estats Units, educat per un pare sever i en un entorn enormement religiós on era objecte de burles i abusos per part d'altres nens grans. El còmic es centra en la història de la relació de Craig amb el seu germà menor, de la seva passió pel dibuix i, sobretot, de la histora del seu romanç amb Raina, una noia a la qual coneix sent adolescent en una colònia de vacances parroquial i que serà el seu primer amor.
Resultado de imagen de blankets comic

Katsuhiro Otomo


Katsuhiro Otomo és un dibuixant de manga, director d'anime i guionista tant de manga com d'anime. És conegut sobretot per la direcció d'Akira, una de les pel·lícules més influents de l'anime, així com per ser l'artista de manga original en què es basa la pel·lícula.
Resultado de imagen de Katsuhiro Otomo



Scott Pilgrim

Scott Pilgrim és una sèrie de novel.les gràfiques realitzada pel dibuixant canadenc Bryan Lee O'Malley, que consta de sis volums. El primer volum va sortir al 2004 i fins a 2009 s'han publicat cinc volums, que han estat llançats per l'editorial independent estatunidenca Oni Press.
                                           Resultado de imagen de Scott Pilgrim





Warren Ellis

Warren Ellis és un guionista de còmics, però també ha escrit novel·les, ha col·laborat en videojocs i creat guions per a televisió. En general, la carrera d'Ellis s'ha mogut entre el corrent principal del còmic de superherois i la creació de petites sèries limitades d'històries independents, amb el primer (i l'últim) que se li passa pel cap, però sempre amb la crítica, la sàtira i la ciència-ficció com a grans protagonistes. La seva especialitat és la mescla de crítica sociocultural, tecnologia i ciència-ficció.
                                Resultado de imagen de Warren Ellis guionista



Roberto Alcázar

Roberto Alcázar és un personatge de ficció de còmic, i una sèrie de còmic publicada per l'editorial valenciana entre el 1940 i el 1976, amb guió de Juan Puerto, entre d'altres i dibuixos de Eduardo Vaño Pator. Els protagonistes de la sèrie són Roberto Alcázar, que en els seus inicis era un aventurer, doncs es titulava, Roberto Alcázar, el intrépido aventurero español, però que ben aviat va passar a ser un detectiu, acompanyat de l'altre protagonista, un noi de catorze anys, anomenat Pedrín.

Resultado de imagen de Roberto Alcázar


Joe Shuster
Joseph Shuster era un dibuixant de còmic canadenc, conegut per ser el co-creador, amb l'escriptor Jerry Siegeldel personatge de còmic Superman, publicat per primera vegada al Action Comics nº1.

                                                       Resultado de imagen de Joe Shuster


Francisco Ibáñez

Francisco Ibáñez és el creador de Mortadel·lo i Filemó, i sens dubte l'autor de còmics més popular i conegut d'Espanya. Els seus àlbums han aconseguit vendre més de 150 milions de còpies, un fenomen comercial que rivalitza amb els grans èxits de mercats consolidats com el japonès, convertint-lo en un dels èxits més importants de la història del còmic, i en l'autor català que ha aconseguit vendre mai tantes còpies de les seves obres.

  
                                                 Resultado de imagen de Francisco Ibáñez

Osamu Tezuka



Persèpolis és una sèrie de còmics autobiogràfics i històrics realitzats en blanc i negre per Marjane Satrapi i publicats a França entre el 2000 i el 2003. La sèrie explica la vida de l'autora, des de la seua infantesa a l'Iran a l'entrada en la vida adulta. Relat de l'evolució de l'Iran vista pels ulls d'una noia, Persèpolis constitueix un testimoni de la quotidianitat del període que va viure el país durant la Revolució iraniana. Aporta un enfocament diferent dels relats històrics habituals, ja que en aquesta obra els esdeveniments es veuen des de l'interior i es viuen més que s'expliquen.
                               Resultado de imagen de persépolis comic

Hayao Miyazaki

Hayao Miyazaki és un destacat director, productor, animador, guinista, director i il·lustrador d'anime japonès. És considerat un dels grans mestres de l'animació japonesa a nivell internacional.



Resultado de imagen de Hayao Miyazaki





Hergé

Sovint es fa referència a ell com 'el pare del còmic europeu', potser per la seva feina més coneguda, Les aventures de Tintín. Va ser un dels primers autors de parla francesa a utilitzar l'estil americà de tira còmica amb els entrepans per als diàlegs.
Resultado de imagen de Hergé



Bone

Bone és una sèrie de còmic independent, publicada en 55, escrita i dibuixada per l'americà Jeff Smith. Els seus dibuixos en blanc i negre, estan inspirats en els dibuixos animats i en les tires còmiques, notant-se una notable influència del còmic Pogo


Resultado de imagen de bone comic


Mike Mignola

Mike Mignola és un escriptor i artista de còmic i novel.la gràfica americà. És especialment conegut per ser el creador de la sèrie de còmics Hellboy per a Dark Horse Comics. Ha treballat en diversos projectes d'animació com Atlantis: The Lost Empire i l'adaptació del seu còmic The Amazing Screw-On Head.


Resultado de imagen de Mike Mignola



DC


DC Comics és una editorial nord-americana dedicada a la realització i venda de còmics fundada al 1937. Les inicials DC són una abreviatura de "Detective Comics", un dels primers títols emblemàtics de la companyia. Es tracta d'una de les majors companyies d'historietes a nivell mundial. Entre alguns dels seus títols més coneguts trobem: Batman, Superman, La Lliga de la Justícia. Durant dècades DC Comics ha estat una de les dues majors companyies de còmics als Estats Units, l'altre és Marvel Comics. La seva seu es troba a Nova York.
Resultado de imagen de DC comic



Uderzo i Goscinny

René Goscinny va ser un dibuixant i guionista de còmics francès. És un dels autors francesos de més èxit a tot el món, amb més de 500 milions de llibres venuts, traduïts a més de trenta idiomes.
Una de les seves creacions més famoses és Astèrix el Gal (que va dur a terme juntament amb Albert Uderzo a la revista Pilote, l'any 1959). Albert Uderzo és un dibuixant i historietista francès.
Resultado de imagen de Uderzo y Goscinny




Neil Gaiman


Neil Gaiman és un escriptor i guionista anglès, un autor dedicat al món del còmic, la literatura fantàstica i el terror.
Al 1989 crea la sèrie Sandman, la seva obra més coneguda dins el món del còmic, i que li valdria el reconeixement a nivell internacional. Amb 75 números i diverses novel·les gràfiques derivades, Sandman ha collit nombrosos premis i està considerada una obra singular en la història del còmic contemporani.

Imagen relacionada




Flash Gordon

Flah gordon, és un personatge de ficció de còmic que va ser creat pel dibuixant Alex Raymond per al King Features Syndicate, com a pàgina dominical. Malgrat haver estat creat inicialment per competir amb les aventures de Buck Rogers en el terreny de la ciència-ficció, ràpidament va desenvolupar més popularitat i va esdevenir més perdurable en el temps.

Autor i periodista conegut per les seves reputades novel·les gràfiques: Palestina i Gorazde. Les dues obres li han proporcionat l'aplaudiment del públic i crítica per igual, sent premiat per el seu mestratge a l'hora de plasmar fets reals en les pàgines dels seus còmics.
Resultado de imagen de joe sacco



100 bullets

100 Bales (100 Bullets en la seva edició original) és una historieta de l'editorial Vertigo Comics, la versió adulta de l'editorial DC Comics, escrita pel nord-americà Brian Azzarello i l'argentí Eduardo Risso. Va ser guanyadora dels premis Eisner i Harvey. Originalment compta amb 100 números.


Imagen relacionada



Moebius

Moebius va ser el pseudònim amb el qual es va fer famòs, però sota aquest, està Jean Giraud, el dibuixant i historietista francès creador d'El Tinent Blueberry el 1964 i que va revolucionar el còmic de ciència ficció dels 70 i els 80 amb títols com El garatge hermètic (1976-1979) o El Incal (1980).


Imagen relacionada




Vertigo

Vertigo és un segell de l'editorial de còmics nord-americà DC, creat al 1993 per diferenciar els còmics englobats en ell dels de la resta de l'editorial de temàtica més enfocada a un públic de totes les edats. En canvi, els còmics englobats en Vertigo estan dirigits a un públic més adult, tant en els seus gèneres, entre els quals s'inclou crim, terror, suspens, western, i ciència ficció, com en la manera de dir les històries, que sovint inclouen sexe i violència explícita, a més d'altres aspectes controvertits.
Resultado de imagen de vertigo comic



Alex Ross

Nelson Alexander Ross (Portland, Oregon, 22 d gener de 1970), conegut com Alex Ross, és un il·lustrador i dibuixant d'historietes nord-americà aclamat per l'hiperrealisme del seu treball. Des dels anys noranta va col·laborar per a la indústria del còmic en dues de les més importants cases editorials, Marvel Comics i DC Comics.

Resultado de imagen de Alex Ross



Maus

Maus és una novel.la gràfica del dibuixant estatunidenc que relata com son pare va sobreviure a  l'Holocaust com a jueua la Polònia de la Segona Guerra Mundial, al camp de concentració d'Auschwitz. L'obra ha estat traduïda de l'anglès a molts idiomes, entre els quals al català per l'editorial mallorquina Inrevés Edicions.

Resultado de imagen de Maus










Comentaris

Entrades populars