PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO


  • Diafragma: Dispositiu de l'objectiu que s'encarrega de regular la quantitat de llum que passa per aquest cap al sensor de la càmera, segons si està molt tancat (poca llum) o obert (molta llum).
  • Les diferents obertures de diafragma es mesuren o denominen a través dels números o valors en f /. Depenent de la lluminositat de l'objectiu,tindrem uns valors de f / mínims més petits o bé majors. 
  • Com més baix sigui el valor f /, més llum entrarà a través de l'objectiu, i com més alt sigui el valor f /, menysllum entrarà a través de l'objectiu.
  • L’obertura de diafragma la relacionem amb la profunditat de camp, que és la quantitat de zona enfocada a la imatge.
  • més obertura de diafragma la profunditat de camp o zona enfocada a la imatge serà menor i, per contra, a menor obertura de diafragma més gran és la profunditat de camp o zona enfocada a la imatge.    






  • Obturador: L'obturador és la part de la càmera que s'encarrega de controlar el temps que hi ha el sensor exposat a la llum.
  • L'obturador central està situat dins de l'objectiu. Està compost per diverses làmines metàl·liques que s'obren de forma radial, de manera similar a les del diafragma. En accionar el disparador, les làmines se separen del centre i es mantenen obertes fins que transcorre el temps d'exposició establert.






ISO : S'encarrega de regular la quantitat de llum que necessita la nostra càmera per fer una fotografia. 
  • ISO el que fa és amplificar digitalment el senyal, fent-nos guanyar més llum, però a costa de perdre qualitat en la imatge.
  • En incrementar la ISO per guanyar més llum, anem a generar soroll en les nostres fotografies. El soroll és aquesta espècie de gra que apareix sobretot a les zones més fosques de la foto.
  • Existeixen diferents tipus d'ISO:




Balanç de blancs : Serveix per equilibrar els nivells dels colors bàsics vermell, verd i blau (RGB) amb l'objecte que la part més brillant de la imatge aparegui com a color blanc, i la menys brillant com negre.

  • Si fem el balanç de blancs correctament, aquests blanc i negre seran purs, no tindran cap dominant de color.
  • Pot ser automàtic o manual.
  • Pot ser natural o artificial, ia més pot tenir una temperatura de color diferent.
  • La temperatura de color es mesura en Kelvin (K) i estableix el color blanc pur en 5.500K, que es refereix a la llum que trobem al migdia. La llum amb menor temperatura virarà a tons vermellosos, mentre que la llum amb temperatura més alta virarà a tons més blavosos.








Comentaris

Entrades populars